sociale netwerken

Als de natuur duizenden lichtjes aansteekt
Als de natuur duizenden lichtjes aansteekt

Heb je ze al eens gezien? Tijdens die lange zomernachten in het bos of op het platteland? Je verwacht ze niet, maar plots beginnen er rondom jou kleine lichtjes te branden!
Ze worden feller, doven terug uit en verplaatsen zich. Welkom in de wondere wereld van de lichtgevende insecten. Vuurvliegjes zijn hier de bekendste bewoners, maar er leven zeker nog andere lichtgevende insecten zoals kevertjes die op een slimme manier hun vijanden willen misleiden

Jupiter en Pluto blazen warm en koud
Jupiter en Pluto blazen warm en koud

Twee Amerikaanse ruimtesondes hebben de afgelopen maanden twee planeten van ons zonnestelsel onder de loep genomen: de gasreus Jupiter en de minuscule dwergplaneet Pluto. Uit hun onderzoek is duidelijk gebleken dat de atmosferen van deze twee planeten enorm van elkaar verschillen. Ook de chemische samenstelling en de overvloed aan chemische elementen zijn helemaal anders dan wat wij hier op Aarde kennen! Klaar om af te dalen naar het binnenste van deze buitenaardse atmosferen?

Parfums zijn voor 98% synthetisch
Parfums zijn voor 98% synthetisch

Het zal je misschien verbazen, maar zowat 98% van alle substanties in de parfumeriezaken bestaan uit synthetische moleculen. En waarom dat een goede zaak is, lees je hier!

Materiaalkunde maakt de tennisser
Materiaalkunde maakt de tennisser

Voor zij die er nog aan twijfelen: het tennisseizoen is volop bezig. Wimbledon is nog maar net achter de rug of de US Open staat voor de deur. Van 31 augustus tot 13 september strijden de beste spelers ter wereld om de fel begeerde beker. Daarvoor trainen ze uren op en rond de tennisvelden. Talent en doorzettingsvermogen heeft er veel mee te maken, maar geen enkele tennisser is iets zonder een grondige kennis van zijn materiaal.

Hoe wek je een dino weer tot leven?
Hoe wek je een dino weer tot leven?

Hoe haalbaar is het om dinosaurussen terug tot leven te wekken zoals ze doen in de film Jurassic World? Volgens Hollywood is het een simpel proces, maar in werkelijkheid bevat het recept voor een levende dino een aantal erg moeilijk te verkrijgen ingrediënten.

Chemie: dat geeft vonken!
Chemie: dat geeft vonken!

Chemie: dat geeft vonken!

Ooh, zo mooi blauw... en waauw: wat een prachtige rode en gouden finale!' Of het nu voor de Belgische nationale feestdag is of voor de overgang naar het nieuwe jaar: vuurwerkliefhebbers laten zich met veel plezier verwonderen door het knallende spektakel aan de donkere hemel.

Zonnewagen vertrekt naar Australië voor wereldkampioenschap
Zonnewagen vertrekt naar Australië voor wereldkampioenschap

De Agoria Solar Team staat op 13 oktober aan de start van het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië. Tijdens deze competitie racen studententeams van over de hele wereld 3021 kilometer dwars door de Australische woestijn. 

Belg bouwt kleinste maanrover ooit
Belg bouwt kleinste maanrover ooit

Zijn jongensdroom gaat in vervulling: student Brecht Pierreux uit Pepingen (19j) bouwt mee aan de kleinste en lichste maanrover ooit. 

Chemie in de liefde
Chemie in de liefde

Je voelt je temperatuur stijgen, je knieën beginnen te knikken, je hart gaat sneller tikken en je wordt zenuwachtig. Al die vlinders in je buik. Of toch... een chemische reactie? Het voelt als een drug. Een drug die alleen in werking treedt wanneer je die ene persoon ziet. Maar hoe komt dat dan eigenlijk? En waarom precies die ene persoon?