Bénédicte,  verantwoordelijke kwaliteitscontrole

Bénédicte, verantwoordelijke kwaliteitscontrole

Studeerde: Farmacie en Master-na-Master Industriële farmacie
Werkt bij: Air Liquide Medical

"Ik doe de kwaliteitscontrole van alle producten en diensten die het bedrijf aanbiedt. Ik leid een team van technici, plan kwaliteitscontroles en werk procedures uit voor die controles. Ik ben ook verantwoordelijk voor de traceerbaarheid van de grondstoffen (we moeten altijd weten waar die vandaan komen), ik registreer dossiers en ontwikkel nieuwe analysemethodes.

Mijn job speelt zich voornamelijk in het labo af. Toch gebeurt het dat ik naar het buitenland moet voor een internationale vergadering, om een opleiding te volgen of om producenten te ontmoeten."

Veiligheid patiënten hangt van mijn job af
"Mijn functie is strategisch belangrijk voor het bedrijf. De veiligheid van patiënten hangt af van mijn capaciteit om diensten en producten te analyseren. Dat is niet niks.
Het werk is ook zeer gevarieerd, ik hou ervan om kwaliteitscontroles te organiseren en om nieuwe apparatuur te creëren. Onlangs heb ik mogen meewerken aan de installatie van een geautomatiseerd systeem dat de kwaliteit controleert van zuurstof in zuurstoftanks in ziekenhuizen."

"Om verantwoordelijke voor kwaliteitscontrole te worden, moet je zin voor verantwoordelijkheid hebben, zeer precies en grondig te werk kunnen gaan, een team kunnen leiden, en natuurlijk moet je de analysetechnieken en -tools volledig beheersen. Maar geloof mij: het is de moeite waard! Ik heb me nog geen seconde verveeld op het werk. Het is zo gevarieerd en interessant dat ik met een glimlach naar het werk vertrek."

Lees meer over de job van Verantwoordelijke veiligheid, kwaliteit, hygiëne en milieu (VKHM)
Of de studies Wetenschappelijke master en doctor

Ontdek!