Bram, Tool Tuning & Technology Engineer

Bram, Tool Tuning & Technology Engineer

Studeerde: Master Kunststofverwerking & Bachelor Elektromechanica
Werkt bij: Deceuninck NV

“Ik werk nog niet zo lang als ingenieur bij Deceuninck Tooling Technology en volg daarom een opleidingstraject in het bedrijf. Dat betekent dat ik voorlopig vooral assisteer bij het ontwerpen, maken, testen en afregelen van de gereedschappen (matrijzen en kalibers). Ik volg het hele proces ook op en neem de leiding bij vergaderingen zoals de technische kick-off van nieuw gereedschap, evaluatiemeetings van een gereedschapstest en de kick-down zoals we dat noemen: het moment waarop het nieuw ontworpen gereedschap klaar is voor productie. Ik werk ook intensief mee aan de validatie van een optische meetmachine. Belangrijk werk, want die machine willen we in de toekomst in alle Deceuninck-vestigingen gebruiken.”

Werken met machines en mensen
“De afwisseling en de uitdagingen in deze job trekken me aan. Er komt enorm veel kijken bij het maken van matrijzen en kalibers. Niet alleen op technisch vlak, maar ook op menselijk en op creatief vlak. Dat maakt het interessant en het leert je om je grenzen te verleggen.

Ik ga ook regelmatig op dienstreis om de mensen in de verschillende Deceuninck-vestigingen te ontmoeten. Zo leer je het bedrijf vanuit een internationaal perspectief kennen.”

Mijn advies aan jongeren
“Het is niet gemakkelijk om een studierichting te kiezen, want er is zo veel keuze! Probeer je goed te informeren over vakken, de concrete cursussen en de lesplanning van de verschillende richtingen. Combineer dat met je persoonlijke interesse. Zo kan je een goeie beslissing maken.”

Lees meer over de job van Ingenieur kunststofverwerking
Of de studies Wetenschappelijke master en doctor

Ontdek!