Dominique, analiste

Dominique, analiste

Studeerde: Bio-ingenieur, specialisatie Chemie en Bio-industrie
Werkt bij: Quality Assistance

"Als analiste doe ik allerlei verschillende analyses in de farmaceutische sector. Bij Quality Assistance zijn dit meestal wetenschappelijke experimenten om na te gaan hoe stabiel een medicijn is. Zo komen we te weten hoe lang de geneesmiddelen houdbaar zijn. Het is mijn taak om er zeker van te zijn dat het geneesmiddel in kwestie voldoet aan alle vereisten en eigenschappen vooraleer het op de markt komt.

Elke analyse start met een briefing. Ik bereid het nodige materiaal voor en voer ik het experiment uit volgens een vastgelegd protocol. Ik analyseer de resultaten en schrijf een rapport."

De laatste schakel in de keten
"Af en toe reis ik naar het buitenland om klanten te ontmoeten of om onze werkwijze te demonstreren aan onze partners. Dat zijn altijd enorm verrijkende ervaringen.
Ik vind mijn job heel belangrijk want ik ben de laatste schakel vooraleer een medicijn beschikbaar wordt voor patiënten. De reacties van klanten zijn dikwijls zeer positief. Het is leuk om te weten dat mijn werk geapprecieerd wordt!"

Mijn raad? Stages!
"Elke dag draag ik mijn steentje bij aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen die de levenskwaliteit van patiënten verbeteren. Dus ja, ik ben er elke dag trots op dat we kwaliteitsmedicatie kunnen afleveren, die in sommige gevallen zelfs levens redden!

Wil je weten of een job als analist iets voor jou is? Dan raad ik je aan om een paar stages te volgen in bedrijven, waarbij je volledig ondergedompeld wordt in de sector."

Lees meer over de job van Analist in de farmaceutica
Of de studies Wetenschappelijke master en doctor

Ontdek!