Geoffray, Senior Manager Regulatory Affairs

Geoffray, Senior Manager Regulatory Affairs

Studeerde: Biologie
Werkt bij: Baxter

“Als regulatory affairs manager ben ik samen met mijn team verantwoordelijk voor de goedkeuring van nieuwe geneesmiddelen binnen de Benelux. Meestal is mijn werk de laatste stap vooraleer een geneesmiddel echt op de markt komt. Ik ben er trots op dat ons departement geneesmiddelen effectief groen licht geeft. Onrechtstreeks kunnen we dus zo patiënten nieuwe behandelingen aanbieden. Een belangrijke job, vind ik wel! Daarnaast kijken we de bijhorende marketingcampagnes na op inhoud en claims, en keuren we die goed.”

België-Nederland: altijd een verrassing!
“Het is een heel gevarieerde job, waarbij je ook met veel verschillende mensen in contact komt. Iedereen kijkt naar problemen vanuit zijn of haar eigen professioneel standpunt. Wij werken ook voor de hele Benelux. En de verschillen in de organisatie en regulering van de gezondheidszorg in België en Nederland zorgen voor extra verrassingen.”

Zoek iets wat je echt graag doet
“Als starter is het belangrijk dat je jezelf tijd geeft om te leren. Niet enkel wat je zelf moet doen, maar je moet ook leren hoe verschillende departementen samenwerken, hoe mensen reageren en wat precies jouw taak is. De inhoud van je job is volgens mij belangrijker dan onmiddellijk te zoeken naar het hoogst mogelijke loon.

De farmaceutische sector is heel gespecialiseerd en hoe meer ervaring je opbouwt, hoe gemakkelijker je hierin kan groeien. Je zal 40 jaar moeten werken, dus dan zoek je maar best iets waar je plezier aan hebt.”

Lees meer over de job van Regulatory Affairs Verantwoordelijke
Of de studies Wetenschappelijke master en doctor

Ontdek!