Jacques, R&D-medewerker

Jacques, R&D-medewerker

Studeerde: Graduaat Industriële chemie
Werkt bij: Vandeputte Zeepfabriek NV

"Mijn job is erg gevarieerd. Ik maak of verbeter de productsamenstelling of formules -zoals dat heet- van detergenten. Daarnaast doe ik ook marktonderzoek, test ik de detergentformules uit en koop ik producten en materialen aan voor de labo's. M'n dag begint meestal met het beantwoorden van vragen, zowel van klanten als mensen uit mijn eigen bedrijf. Ik vergelijk de offertes voor de aankopen, ik doe basisonderzoek en houd de bestellingen bij. Het laboratorium onderhouden hoort er natuurlijk ook bij, daarmee beëindig ik de dag."

Creatief en zelfstandig werken
"Soms mag ik voor het werk naar het buitenland, om opleidingen te volgen of om leveranciers te ontmoeten. Zo krijg ik een meer globaal zicht op R&D-onderzoek. Dankzij die opleidingen blijf ik ook op de hoogte van de nieuwste technische en technologische evoluties. Dat is nodig, want deze sector evolueert constant!

Ik krijg veel vrijheid in mijn job en daar ben ik heel blij om. Zo kan ik creatief en zelfstandig werken, en continu m'n eigen grenzen verleggen."

Veel verbeelding en sociaal? Dan is chemie iets voor jou!
"Ik ben echt trots wanneer ik producten in de winkels zie liggen waaraan ik heb meegewerkt. Het bewijst dat mijn job er echt toe doet.

Om te slagen in deze sector, helpt het dat je georganiseerd en volhardend bent. En dat je niet bang bent voor veranderingen en innovatie. Mensen met verbeelding die gemakkelijk contacten leggen, zullen zich hier zeker thuis voelen!"

Lees meer over de job van Vorser O&O
Of de studies Wetenschappelijke bachelor

Ontdek!