Johan, Productievoorman kunststofverwerking

Johan, Productievoorman kunststofverwerking

Studeerde: Kunststoftechnieken TSO
Werkt bij: Didak Injection

“Ik ben productievoorman bij de verwerking van kunststofproducten. Het is mijn taak om alle spuitgiettechnische problemen op te lossen. Er kan bijvoorbeeld een ongewenst vlies ontstaan, de producten kunnen niet de juiste maten hebben, of er verbrandt iets. Ik moet dus eigenlijk waken over alles wat tijdens het spuitgieten gebeurt.”

Werken met robots
“Elke morgen is er een briefing over wat we die dag moeten aanpakken. Ook de kwaliteitsdienst heeft altijd een paar opmerkingen die ik meestal meteen aanpak samen met mijn collega’s. Maar dat is niet alles. Ik programmeer ook robots om producten uit de matrijzen te nemen. En we zien ook dat biomaterialen populairder worden. Dus we doen steeds meer proeven met dat soort nieuwe grondstoffen.”

Verrassingsfeestmaal uit Italië
“De dagelijkse variatie vind ik zeker een pluspunt. Maar ook de uitdaging om iets te verbeteren trekt mij aan. Ook al betekent dat soms dagen of zelfs weken zoeken. We hadden bijvoorbeeld eens een pak problemen met een matrijs uit Italië. Die matrijs eiste dagenlang al onze tijd op. Om het goed te maken heeft de matrijzenbouwer in Italië zijn wagen volgeladen met streekproducten en is hij ons hier komen trakteren met tafels vol eten en drank. Dat was echt een leuke verrassing. Uiteindelijk is het project ook goed afgelopen.”

Mijn gouden raad
“Blijf je verdiepen in de materie en denk nooit dat je alles al weet. Chemie is iets wat voortdurend in beweging blijft en daarom moet jij je ook voortdurend bijscholen. Zo kunnen we volgens mij blijven concurreren met het buitenland. En het komt sowieso jouw carrière ten goede.”

Lees meer over de job van Productiemedewerker kunststofverwerking
Of de studies Technische bachelor

Ontdek!