Juliette, wetenschappelijk onderzoeker O&O

Juliette, wetenschappelijk onderzoeker O&O

Studeerde: Bio-ingenieur + Doctoraat Biomedische wetenschappen
Werkt bij: GSK Vaccines

"In mijn job ontwikkel ik nieuwe technologische oplossingen om de stabiliteit van vaccins te perfectioneren, zodat die vaccins ook zonder koeling bewaard kunnen worden.
Hoe zien mijn dagen eruit? Ik bereid mijn afspraken voor, analyseer de resultaten van experimenten en doe de voorbereidingen voor nieuwe experimenten, en daarnaast werk ik aan verschillende projecten."

Werken aan een malariavaccin
"Heel concreet werk ik momenteel op het malariavaccin. Dit project wil de toegang tot vaccins in de armste gebieden ter wereld vergemakkelijken. Ik ben heel fier dat ik kan meewerken aan dit project. Op termijn zullen initiatieven zoals deze ervoor zorgen dat meer en meer Afrikaanse kinderen gevaccineerd zijn tegen ziektes."

Contact met collega's in België en daarbuiten
"Mijn werk biedt elke dag uitdagingen. Wij moeten als onderzoekers de technologische vooruitgang heel goed in het oog houden om onze vaccinatie-oplossingen steeds verder te ontwikkelen. Naast het wetenschappelijke aspect kom ik in mijn functie ook in contact met de verschillende andere vakgebieden binnen GSK, wat zeer interessant is."

"Af en toe krijg ik de kans om naar het buitenland te gaan voor een wetenschappelijk congres en om bij te leren over de nieuwste technologieën. Die reizen leiden dikwijls tot nieuwe samenwerkingen en zorgen ervoor dat ik ook in de Amerikaanse en Engelse vestigingen van GSK kom."

"Deze job is echt fascinerend. Jongeren die hier een toekomst zien, zou ik aanraden om een stage of vakantiejob te doen in een farmaceutisch bedrijf, om zo een goed beeld te krijgen van wat het precies inhoudt om hier te werken. Volgens mij is dat de beste manier om je te lanceren in de sector."

Lees meer over de job van Vorser O&O
Of de studies Wetenschappelijke master en doctor

Ontdek!