Kenneth, Lab Technician

Kenneth, Lab Technician

Studeerde: Bachelor Chemie
Werkt bij: Chevron Phillips Chemicals Int. NV

“Als lab technician doe ik de kwaliteitscontrole van productiestalen en de eindproducten. Een typische dag begint met het analyseren van stalen die de productie voor ons genomen heeft. We verzamelen de resultaten, interpreteren die en sturen ze weer door naar de productie. Belangrijk werk, want op basis van onze bevindingen beslissen zij of ze het productieproces moeten aanpassen. Zo verbeteren we het uiteindelijke product.”

“Dat is een wat vast ritueel per dag, maar daarna worden vaak extra stalen genomen. Soms moeten we een apparaat en systeem kalibreren of werken we aan het verbeteren van het labo.”

“Tenslotte controleren wij ook de kwaliteit van het eindproduct. Dat is nodig om een bepaalde kwaliteit te kunnen garanderen aan de klanten. En tevreden klanten, daar gaan we natuurlijk voor!”

Betaald om te spelen
“Vooral de analyses uitvoeren en werken met labotoestellen vind ik leuk. Ik heb al veel nieuwe analysetechnieken en toestellen leren kennen. En het contact met andere mensen vind ik ook plezant. Met collega’s natuurlijk, maar ook met leveranciers en onderhoudstechniekers.”

Specialiseer zo vroeg mogelijk
“Je zou ervan versteld staan in hoeveel sectoren je aan de slag kan met een achtergrond in chemie. En binnen elke sector zijn er enorm veel specialisaties. Ik ben ervan overtuigd dat je best zo vroeg mogelijk kiest voor een specialisatie, zodat je je kan toespitsen op wat je écht graag doet.”

Lees meer over de job van Laborant kwaliteitscontrole
Of de studies Wetenschappelijke bachelor

Ontdek!