Kurt, Productiemanager

Kurt, Productiemanager

Studeerde: Doctoraat Burgerlijk Scheikundig Ingenieur, Master TEW, Duits, Frans, Spaans en Zweeds
Werkt bij: LANXESS Rubber NV

“Als productiemanager heb ik de leiding over een team van 180 medewerkers. Ik zorg ervoor dat alles continu én veilig draait. Er zijn nu al meer dan een jaar geen arbeidsongevallen gebeurd. En of ik daar trots op ben!”

Liefde voor het vak
“Na mijn middelbare studies heb ik aan de universiteit van Leuven mijn doctoraat Burgerlijk Scheikundig Ingenieur afgewerkt. Ik combineerde dat met een master Toegepaste Economische Wetenschappen. Scheikunde is al van in het middelbaar een passie van mij. Je kan dus echt wel zeggen dat ik een liefde voor het vak heb. Maar ook talenkennis vind ik belangrijk, zowel om persoonlijke als om economische redenen. Daarom leerde ik naast Duits en Frans ook nog Spaans en Zweeds.” 

Van België tot Singapore
“Scheikunde is niet saai, zoals sommige mensen denken. Chemie is de basis van heel veel dingen, je kan er dus heel veel kanten mee uit.

Er is in België veel werk in de chemie en farmacie. Als je ervoor gaat, kan je er letterlijk ver mee geraken. Je kan er de wereld mee rondreizen, zoals ik heb gedaan. Voor de bouw van een nieuwe fabriek heb ik vijf jaar in Singapore gewoond. Nu ik in België werk, reis ik veel minder, soms nog voor vergaderingen en conferenties.”

Lees meer over de job van Plant manager (productieverantwoordelijke)
Of de studies Wetenschappelijke master en doctor

Ontdek!