Michel, Labotechnicus in R&D en junior researcher

Michel, Labotechnicus in R&D en junior researcher

Studeerde: Graduaat Landbouwkunde, optie Water- & bosbeheer
Werkt bij: Solvay NV

Ik maak deel uit van een team van 3 personen. Onze afdeling Onderzoek & Innovatie in Brussel is dagelijks bezig met de behandeling van vloeibare afvalstoffen (afvalwater).
Wij helpen bij de classificatie van afvalwater, we evalueren de technologische prestaties met betrekking tot vloeibare afvalstoffen, we testen de afvalstoffen in het labo, en we ondersteunen de waterzuiveringsstations van Solvay in hun werk.

Tijdens een typische dag analyseer ik lopende tests, bekijk ik berekeningen, en neem ik deel aan werkgroepen. Daarnaast heb ik ook een aantal administratieve taken. Die zijn noodzakelijk voor de goede werking van het labo. Af en toe reis ik naar het buitenland om fabrieken te bezoeken, aan projecten te werken of om partners te ontmoeten.

Een explosieve cocktail!
Ik vind mijn job bijzonder interessant. Solvay is een bedrijf dat zich inzet voor duurzame ontwikkeling. We zien het als een uitdaging om onze impact op de planeet te beperken. Ik help dus elke dag fabrieken bij het respecteren van de lozingsnormen voor afvalwater, terwijl we dankzij nieuwe technologieën blijven innoveren. Ik hou van werken in een team, meewerken aan het behoud van ons milieu, en van diversiteit in mijn takenpakket. Mijn job voldoet aan al die eisen.

Om ook als labotechnicus te starten, is het belangrijk om fysica, chemie en technologie te combineren in je studies. Voeg daar een flinke dosis passie en verbeelding aan toe, en je hebt een explosieve cocktail!

Lees meer over de job van Laborant
Of de studies Wetenschappelijke bachelor

Ontdek!