Olivier, Maintenance engineer van de afdeling fosforzuur

Olivier, Maintenance engineer van de afdeling fosforzuur

Studeerde: Industrieel ingenieur
Werkt bij: Prayon

In mijn job als maintenance engineer bereid ik projecten voor, volg ik de uitwerking ervan op en zorg ik ervoor dat het toegekende budget niet overschreden wordt. Ik los ook pannes en problemen op, en ik beheer de stock met vervangstukken. Maintenance engineer is een sleutelfunctie in elk bedrijf want je moet er elke dag voor zorgen dat alle machines feilloos werken en dat de fabrieken dus optimaal kunnen draaien."

Dagelijkse uitdagingen
“Ik werk afwisselend binnen en buiten. Op kantoor doe ik wat administratieve taken, er zijn vergaderingen, volg ik lopende zaken op, doe ik analyses en stockbeheer. Buiten volg ik de werkzaamheden aan de machines op. Ik ben heel blij met deze combinatie van kantoor- en terreinwerk. Elk project dat aan mijn bureau ontstaat, wordt zeer tastbaar uitgewerkt in fabrieken: een dagelijkse uitdaging dus! Ook leuk is dat ik te maken heb met allerlei verschillende aspecten van een fabriek: algemene, elektrische, mechanische,... ik verveel me dus nooit."

“Goed onderhoud leidt tot een beter rendement, ook dat is mijn taak. Als de machines goed onderhouden worden, gaan ze langer mee. Dat maakt de fabrieken rendabeler. Want uiteindelijk heb ik ook een budget dat ik moet beheren. Ik moet zeggen dat ik best trots ben op mezelf wat dat betreft. Want ik zorg ervoor dat alle machines onderhouden worden terwijl ze toch het hele jaar door beschikbaar blijven.”

Praat met zo veel mogelijk mensen
De beste manier om te weten of deze job iets voor jou is, is om zo veel mogelijk tijd op het terrein en in de sector door te brengen, en om met zo veel mogelijk mensen te praten."

Lees meer over de job van Run engineer / Maintenance engineer
Of de studies Wetenschappelijke master en doctor

Ontdek!