Robert, projecttechnicus

Robert, projecttechnicus

Studeerde: Elektromechanica
Werkt bij: UCB NV

"Als projecttechnicus moet ik nieuwe productielijnen voorbereiden en opstarten in het bedrijf. Elke dag analyseer ik de aanvragen en beantwoord ik die zo snel mogelijk. Eigenlijk zijn mijn bezigheden zo gevarieerd, dat het moeilijk is om een typische dag te omschrijven. Al mijn taken zijn verschillend en zijn op hun eigen manier verrassend en uitdagend. Dankzij mijn job mag ik regelmatig naar het buitenland reizen om er nieuwe productielijnen te installeren. Want vooraleer een productie ergens opstart, moet een heel proces doorlopen worden. Ikzelf ga rechtstreeks bij de fabrikanten om daar ter plaatse allerlei conformiteitstests uit te voeren."

Bijdragen aan gezondheid
"Mijn functie heeft een sleutelrol binnen het bedrijf. Ik zorg er daarom voor dat ik altijd op de hoogte ben van nieuwe technologieën, zodat de machines zo efficiënt mogelijk kunnen draaien zonder aan kwaliteit in te boeten.”

“Ik ben er erg trots op dat ik bijdraag aan het verbeteren van de gezondheid van zieke mensen over de hele wereld.”
“Ik hou echt van m'n werk. Omdat de technologie extreem snel evolueert, moet ik mezelf voortdurend bijscholen. Gelukkig biedt het bedrijf zelf veel opleidingen aan, waardoor ik up-to-date kan blijven. Deze sector evolueert continu, ik heb dus niet echt de tijd om me te vervelen!"

Lees meer over de job van Productieoperator biofarma
Of de studies Technische bachelor

Ontdek!