Seppe, Technicus dienst telecommunicatie

Seppe, Technicus dienst telecommunicatie

Studeerde: Bachelor Elektromechanica
Werkt bij: BASF Antwerpen

“Als technicus bij de dienst telecommunicatie van BASF ben ik met mijn collega’s verantwoordelijk voor vlotte en duidelijke communicatie tussen de procesoperatoren in de controlekamers en de mensen die buiten werken aan de installaties. Ik werk dus onder andere aan de telecomsystemen, de intercom, koperkabel- en glasvezelkabelinfrastructuur, zend- en ontvangstapparatuur, walkie-talkies, sirenes, omroepsystemen, alarmprinters en personenzoeksystemen. Op dit moment ben ik bezig met het systematisch vernieuwen van de radioverbindingen in alle installaties. En dat is ook het project waar ik tot nu toe het meest trots op ben. Want de communicatie tussen controle en installatie is enorm belangrijk. Als dit niet goed zit, kan niemand zijn werk doen.”

Verdiep je in technische richtingen
“Om een sterk product te kunnen maken is er een goede wisselwerking nodig tussen productie en de technische ondersteuning. Daar is duidelijke communicatie voor nodig. Er mag letterlijk en figuurlijk geen ruis op de lijn zitten!

Daarnaast spelen wij ook een belangrijke rol in de veiligheid. Wij moeten er namelijk voor zorgen dat de alarmborden en sirenes goed werken, dat de branddetectie in staat is om ook echt brand te detecteren enzovoort. Die verantwoordelijkheid en dat gevoel dat je er echt bij betrokken bent, geeft veel voldoening. Daarom wil ik jonge mensen ook aansporen om een technische richting te kiezen. Je hebt sowieso heel veel mogelijkheden en werkzekerheid. Dan komt er nog eens bij dat het werk ook gewoon echt leuk is.”

Lees meer over de job van Meet-en regeltechnicus
Of de studies Technische bachelor

Ontdek!