Ontdek de antwoorden van de winnaars van onze wedstrijd !

Ontdek de antwoorden van de winnaars van onze wedstrijd !

Voor onze wedstrijd in september hebben we gevraagd aan de studenten die hun 6de jaar secundair onderwijs hebben afgerond en die wetenschappelijke studies hebben gekozen om met ons hun studiekeuze te delen en ook de job die ze later graag zouden doen.

Met veel genoegen delen we hun antwoorden met jullie. Wie weet, misschien wordje erdoor geïnspireerd ! :-)

Olivier heeft  fysica  gekozen en zou dus graag later fysicus worden : « Ik hoop dat ik onderzoek zal kunnen uitvoeren in verband met kernfusie om een schone en misschien bijna ongelimiteerde energiebron te kunnen ontwikkelen ! »

Shelynne verdiept zich in biomedische laboratoriumtechnologie en zou later graag IVF laborante worden (in vitro fertilisation) : « Ik ben altijd al gefascineerd geweest door biologie en chemie. Ik wou dan ook heel graag in een labo staan. Na lang zoeken vond ik de richting die alles combineert. »

Silke heeft biomedische laboratorium technieken gekozen en zou graag in een farmaceutisch labo werken : « Ik heb techniek wetenschappen gedaan in het middelbaar. Ik vond het een heel interessante richting en ik vond dit een mooi vervolg. Ik ben heel erg geïnteresseerd in biochemie en hoe het lichaam werkt.»

Mathias heeft voor burgerlijk ingenieur geopteerd en zou graag Burgerlijk ingenieur, gespecialiseerd in chemische technologie of materiaalkunde worden: “Al jaren bedenk ik met mijn beste vriend wat we met de beperkte grondstoffen en ons gezond verstand kunnen maken. Daarom heb ik voor burgerlijk ingenieur gekozen: mijn enorme interesse in alle wetenschappen, en vooral chemie dan, en mijn droom om op een dag in staat te zijn alles te kunnen ontwerpen, bouwen, waarmaken, in elkaar steken."

Loris heeft fysica gekozen en zou graag onderzoeker worden: “Ik heb deze studies gekozen om onze wereld beter te kunnen verstaan en om oplossingen te vinden voor de zware problemen zoals overconsumptie van de fossiele brandstoffen etc."

Angèle lanceert zich in een master in biologie want zij is gepassioneerd door wetenschappen en vooral biologie en om later les te kunnen geven in het hoger onderwijs.

Emiel heeft Ingenieurswetenschappen gekozen want hij heeft veel interesse voor wiskunde, fysica en chemie. Hij zou graag laborant worden.

Aubry begint aan een bachelor chemie want hij is sinds kind geïnteresseerd in chemie en doet graag experimentjes. Hij zou graag chemist (onderzoeker) worden.

Guillaume begint aan burgerlijk ingenieur omdat hij als ambitie heeft astrofysicus te worden : « Sinds ik kind was probeer ik een uitleg te vinden voor alles wat er rond mij gebeurt. Waarom dingen werken en vooral hoe ze werken maar ook hoe kunnen we  ze verbeteren en het dagelijkse leven van de mensen verbeteren in de wereld ? Alleen met wetenschappen heb ik een middel gevonden om dit te beantwoorden en meer specifiek in de studie burgerlijk ingenieur, om mijn kennis te kunnen uitbreiden en om mijn plan te kunnen trekken in een breed aantal gebieden om voor de anderen het best te kunnen helpen.»

Stijn is een bachelor chemie begonnen om later chemist te worden: "Ik vind chemie de meest interessante wetenschap die er is. Daarnaast doe ik ook graag wiskunde en fysica, die wetenschappen komen ook veel voor  in de opleiding."

We bedanken de deelnemers om hun leuke projecten met ons te hebben gedeeld.

Vergeet ook niet dat je meer info kan vinden over de studierichtingen in chemie op de pagina My future career !

Reageer

Fijn dat je van je laat horen!
Van koe tot kunststof !!!

Van koe tot kunststof !!!

Gepubliceerd op: vrijdag 6 januari 2017

Vervallen melk herbruiken als grondstof om thermoplastische folies te maken ? Een frans bedrijf heeft het gedaan! Wist je dat de melkindustrie de tweede plaats bekleedt op de lijst van de belangrijkste voedingsmiddelenindustriën, juist na vle…

Einstein, een rebels genie

Einstein, een rebels genie

Gepubliceerd op: maandag 26 september 2016

Albert Einstein staat bekend als een moeilijke, vrijgevochten leerling die alleen de vakken studeerde die hem echt interesseerden: wiskunde en fysica. Ga nu vooral niet denken dat ongehoorzaamheid een teken van genialiteit is! Daar trappen ouders en leerkrachten niet in ...

Marie Curie

Marie Curie

Gepubliceerd op: donderdag 1 september 2016

Marie Curie is zeker de bekendste vrouw van de hele geschiedenis van de chemie. Ze heeft 2 Nobelprijzen gekregen maar heeft ook veel geholpen tijdens de Oorlog.