Van koe tot kunststof !!!

Van koe tot kunststof !!!

Vervallen melk herbruiken als grondstof om thermoplastische folies te maken ? Een frans bedrijf heeft het gedaan!

Wist je dat de melkindustrie de tweede plaats bekleedt op de lijst van de belangrijkste voedingsmiddelenindustriën, juist na vlees ? 
Wist je ook dat in Europa, melkverspilling  overeenkomt met 40 tot 65% van de totale voedselverspilling in de verbruikersfase?!

Dus als een bedrijf een proces ontwikkelt dat :
• Het herbruiken van vervallen melk mogelijk maakt en meer bepaald de proteïnen van deze melk gebruikt om kunststof te maken
• ook milieuvriendelijk is, want de thermoplastieken die gemaakt worden zijn biologisch afbreekbaar in contact met water (water-oplosbaar)
… kan dit alleen maar toegejuicht worden.

Nog maar ééns een goed voorbeeld van een bedrijf dat innoveert en oplossingen vindt om onze toekomst en die van onze aarde beter te maken.

Reageer

Fijn dat je van je laat horen!
Van koe tot kunststof !!!

Van koe tot kunststof !!!

Gepubliceerd op: vrijdag 6 januari 2017

Vervallen melk herbruiken als grondstof om thermoplastische folies te maken ? Een frans bedrijf heeft het gedaan! Wist je dat de melkindustrie de tweede plaats bekleedt op de lijst van de belangrijkste voedingsmiddelenindustriën, juist na vle…

Einstein, een rebels genie

Einstein, een rebels genie

Gepubliceerd op: maandag 26 september 2016

Albert Einstein staat bekend als een moeilijke, vrijgevochten leerling die alleen de vakken studeerde die hem echt interesseerden: wiskunde en fysica. Ga nu vooral niet denken dat ongehoorzaamheid een teken van genialiteit is! Daar trappen ouders en leerkrachten niet in ...

Marie Curie

Marie Curie

Gepubliceerd op: donderdag 1 september 2016

Marie Curie is zeker de bekendste vrouw van de hele geschiedenis van de chemie. Ze heeft 2 Nobelprijzen gekregen maar heeft ook veel geholpen tijdens de Oorlog.