Breaking Science gelanceerd in Technopolis!

Breaking Science gelanceerd in Technopolis!

Deze nieuwe website is dé site van de chemie en life sciences voor jongeren. Met een grote rode knop werd Breaking Science gelanceerd. Niet gevreesd, er ging geen raket de lucht in, we bleven met beide voeten stevig op de grond. Er vloog ook geen vuurwerk in het rond. Hoewel dat had gekund, want we zaten in het chemielabo van Technopolis

Voor de gelegenheid had gedelegeerd bestuurder van Technopolis, Erik Jacquemyn, z'n beste das aangetrokken. We voelden ons direct in ons nopjes. 

Hij mocht het Breaking Science-lanceringsmoment met een woordje (of 105, we zijn de tel kwijt geraakt) openen. Hij verwelkomde ons in het paradijs voor (toekomstige) wetenschappers.

Daarna kreeg Frank Beckx het woord, gedelegeerd bestuurder bij essenscia (de initiatiefnemers van deze website). Hij kon vertellen dat wetenschappelijke en technische studies in de lift zitten. Volgens de inschrijvingscijfers blijkt dat zowel bij universiteiten als hogescholen deze richtingen steeds populairder worden, fantastisch nieuws! 

Dat vond ook VTM, want zij hebben Frank Beckx nog even geïnterviewd voor het VTM-nieuws. In het filmpje wordt ook Breaking Science vermeld (hoera!). 

En dan... het moment suprême: de grote rode knop werd ingedrukt en Breaking Science werd gelanceerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onmiddellijk mochten wat breaking yought de site testen op enkele iPad's. En wat ze uiteindelijk van het Breaking Science-platform vonden, zie je hier:

Als afsluiter hadden we nog even een kort gesprekje met Corine Petry. Zij geeft graag nog een extra woordje uitleg bij Breaking Science: 

Corine Petry- Hi Corine! What’s up? Mogen we even weten wie jij bent?
"Hallo! Ik ben hoofd van de communicatiedienst bij essenscia, de federatie van de chemie en life sciences."

- En wat doet essenscia eigenlijk?

"Essenscia promoot de sector van de chemie, kunststoffen, farmacie en biotech. Zo’n 750 bedrijven zijn lid van onze organisatie, we verdedigen hun belangen bij de overheid en de media."

- Kan je ons wat meer vertellen over Breaking Science?

"Breaking Science is een website voor jongeren en hun leerkrachten, waarmee we de chemie en life sciences dichterbij willen brengen. Want chemie is overal!"

- Wat kunnen we zoal hier vinden?

"Je vindt er topics, video’s en weetjes over allerlei dingen uit het dagelijkse leven die uit de chemie en farma komen. Bijvoorbeeld hoe zijn sneakers gemaakt, hoe werkt een vaccin enzo.
Het platform kan je ook helpen als je twijfelt welke studierichting je zou volgen. Naast de beschrijving van wetenschappelijke en technische studies vind je er ook veel jobbeschrijvingen. Enkele mensen uit onze topbedrijven doen er ook hun verhaal."

- Waarom zijn chemie en life sciences zo cool?

"Bijna alles is chemie, of het nu gaat over je smartphone, kleren, zonnecrème of tattoos. De sector werkt ook mee aan het oplossen van de grote uitdagingen van de toekomst, zoals drinkbaar water voor iedereen dankzij goedkope waterfiltersystemen in Afrika, of onderzoek naar een vaccin tegen malaria. Het zijn maar enkele voorbeelden waarmee de chemie en life sciences bezig zijn, om de planeet te behouden en ons leven te verbeteren."

Veel plezier op Breaking Science! 

Reageer

Fijn dat je van je laat horen!

Wil je werken in de chemie en de life sciences?