De Grootste Chemieles Ter Wereld

De Grootste Chemieles Ter Wereld

België heeft er sinds 5 mei een wereldrecord bij: De Grootste Chemieles Ter Wereld! Met maar liefst 1.018 leerlingen van 26 verschillende scholen ging de chemieles door in Technopolis.

Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar deden samen met weerman Frank Deboosere en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits een uur lang spectaculaire proefjes. Ze maakten echte haargel, groene flubber, staken bubbels in brand, ... 

Met de Grootste Chemieles wil Technopolis en essenscia leerlingen op een leuke manier de wondere wereld van chemie laten ontdekken, om zo de interesse in chemie en wetenschap te vergroten. Misschien maken sommige leerlingen nu de keuze om een wetenschappelijke of technische richting te studeren. Want zoals Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs zegt: “kinderen die vanuit passie voor een richting kiezen blijken later ook erg gemotiveerde leerlingen te zijn”.

Krijg jij ook niet genoeg van chemie en wetenschap of wil je er juist meer over te weten komen? Dan kan je op zaterdag 9 en zondag 10 mei naar het de opendeurdagen van verschillende sectoren die werkzaam zijn in de chemie en wetenschap. En op zondag 10 mei kan je tussen 11 en 16 uur naar Technopolis voor het eerste Chemiefestival. Meer informatie op www.ilovechemistry.be.

Wil je meer weten? Dan klik hier.

Reageer

Fijn dat je van je laat horen!