Eetbare verf

Eetbare verf

Ben je een creatief ingestelde persoon en heb je het in je om super mooie kunstwerkjes te maken of heb je een broertje of zusje die graag met penselen, kwasten en kleuren experimenteert dan hebben wij alvast een alternatief voor de verf die je vandaag gebruikt.

De schadelijke stoffen in verf zijn schadelijk als kinderen deze binnenkrijgen. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen meer te maken met de eetbare verf. Deze eetbare verf kan je zelf in elkaar knutselen. We vertellen je hier hoe je eraan begint. Zorg voor een aantal kleine bakjes, een eetlepel, penselen en wat papier. Vul ieder bakje met één tot twee eetlepels gecondenseerde melk. Drup in ieder bakje de gewenste kleurstoffen. Hoe meer kleurstof je toevoegt, hoe dieper de kleur. Vergeet niet dat blauw erg overheerst, gebruik hier dus maar een heel klein beetje van bij het mengen van groen of paars. Meng erop los!

De gecondenseerde melk is zoet en zeker niet schadelijk voor de gezondheid. De kleine hoeveelheden kleurstoffen die je gebruikt kunnen voor een keer ook geen kwaad. Ga er mee om alsof het normale verf is voor de kleinste en laat de Picasso’s hun werk doen. Heel veel plezier!

Reageer

Fijn dat je van je laat horen!