Het regent Nobelprijzen!

Het regent Nobelprijzen!

Deze week werd de Nobelprijs Fysica en de Nobelprijs Chemie uitgereikt! De ontwikkeling van led-verlichting en de fluorescentiemicroscopie werd beloond! Twee revolutionaire ontdekkingen die niet alleen de wetenschappen maar ook het dagelijkse leven hebben veranderd. Maar deze technologie heeft niet stilgestaan. Heb je bijvoorbeeld al eens een led-tatto gezien? Je kan ‚em hier bekijken!

De Nobelprijs Fysica ging naar Isamu Akasaki, Hiroshi Amano en Shuji Nakamura. Zij hebben blauwe led-verlichting ontwikkeld als energiezuinige lichtbron. 

De Nobelprijs Chemie ging naar Eric Betzig, William Moerner en Stefan Hell. Zij hebben een microscooptechniek ontwikkeld op basis van fluorescerende molecules.

Wil je meer weten? Dan klik hier.

Wist je trouwens dat de jongste Nobelprijswinnaar Chemie slechts 35 jaar oud was? Dat en andere weetjes over de Nobelprijs chemie lees je op De Standaard. 

Officiele website van de Nobelprijzen

Deredactie.be over Nobelprijs Fysica

Deredactie.be over Nobelprijs Chemie

1 reactie op
Het regent Nobelprijzen!

Reynier

En terecht. <a href="http://www.ledvoordeel.nl" title="led lampen">led lampen</a> leveren de wereld op termijn een enorme besparing op en zorgen ervoor dat we over 100 jaar ook nog in een normale wereld kunnen leven. Alle beetjes helpen.

Reageer

Fijn dat je van je laat horen!