Opendeurweekend van chemie en life sciences

Opendeurweekend van chemie en life sciences

Dit weekend, 9 en 10 mei, vond het opendeurweekend van chemie en life sciences plaats. Maar liefst 40 ondernemingen en kennisinstellingen die actief zijn in de wetenschap en chemie openden hun deuren voor het geïnteresseerde publiek.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia was enthousiast: "met 30.792 bezoekers,  zoals gezinnen en jongeren, is het opendeurweekend 2015 een succes!".

De opendeur concentreerde zich vooral op de link tussen onderwijs en industrie.  In Technopolis kon je terecht voor het Chemiefestival, waarbij een tiental universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra en kennisinstellingen samenwerkten.  Je kon een interactief parcours afleggen met allerlei interessante belevenissen. Onder het motto 'Word chemieprofessor in 1 dag' konden kinderen iobrandstof maken om radiogestuurde autootjes te laten rijden, bioplastics ontwikkelen op basis van zetmeel en ook haargel, bruisballen en flubber maken.

Net zoals De Grootste Chemieles Ter Wereld wil essenscia de jeugd de wondere wereld van chemie laten ontdekken, om zo de interesse in chemie en wetenschap te vergroten. De sector heeft elk jaar nood aan 2.600 nieuwe talenten zegt Wouter De Geest, voorzitter van essenscia en gedelegeerd bestuurder van BASF Antwerpen.  

Meer weten over jouw mogelijke toekomstige job in de chemie of wetenschap? Kijk dan snel eens naar onze pagina My Future Career.

Frank Beckx bedankt alle deelnemende bedrijven en hun medewerkers voor hun inzet en enthousiasme.

Reageer

Fijn dat je van je laat horen!