plastique

Plastic is nodig in ons dagelijkse leven, maar door al jarenlang plastic flesjes, rietjes, zakjes... weg te gooien zonder veel nadenken, is onze natuur sterk vervuild. Spijtig genoeg is het ook erg moeilijk afbreekbaar. Hierdoor zwerft een groot deel van al dat plastic afval nog steeds rond op deze aarde.

Daarom zijn wetenschappers al enkele jaren bezig met onderzoek naar de eliminatie van plasticvervuiling. En dat is hen nu misschien gelukt! Franse wetenschappers hebben eindelijk een mogelijke oplossing gevonden waarbij ze een enzym, dat voortkomt uit bacteriën en schimmels, zodanig aanpassen dat het een massa van 20 kilogram plastic in tien uur tijd voor wel 90 procent kan afbreken!

Meer info over hoe dat plastic nu precies wordt afgebroken, vind je in onderstaand artikel: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/20/plastic-enzym-breekt-pet-flessen-af-a3997278

Lees ook…

element
Zuurstof

Zuurstof komt als enkelvoudige stof vooral als dizuurstof (O2) in de atmosfeer voor. Het is veruit het meest voorkomende element in ons lichaam, net als dat het geval is op heel onze planeet. Als gas is zuurstof kleurloos, geurloos en smaakloos. Als vloeistof is het lichtblauw van kleur.

element
Lithium

Lithium is een medicijn om acute manie en depressies te verhelpen en toekomstige manieën en depressies te voorkomen. Het is het lichtste metaal. In pure vorm is het een zacht glimmend grijs (zilverkleurig) materiaal dat aan de lucht snel oxideert

Ontdek ook…