
Lees ook…

Zuurstof
Zuurstof komt als enkelvoudige stof vooral als dizuurstof (O2) in de atmosfeer voor. Het is veruit het meest voorkomende element in ons lichaam, net als dat het geval is op heel onze planeet. Als gas is zuurstof kleurloos, geurloos en smaakloos. Als vloeistof is het lichtblauw van kleur.

pesten en gepest worden is erfelijk
Pest je zelf of word je gepest? Of zit je in beiden situaties? Genetica is het probleem!

Astronauten kunnen bakstenen maken uit maanstof en hun eigen urine
Materiaal van de aarde naar de ruimte krijgen is heel duur. Dus als we een kolonie op de maan willen bouwen zullen we creatief moeten zijn. Daarom hebben wetenschappers een manier bedacht om bakstenen te maken met je eigen urine en maanstof.

Nieuwe virtual reality software zorgt ervoor dat wetenschappers in cellen kunnen wandelen
We kennen virtual reality vooral als een leuke manier om spelletjes te spelen. Maar het kan voor veel andere doeleinden gebruikt worden. Zo hebben wetenschappers van de Cambridge universiteit een software ontwikkeld die super hoge resolutie beelden maakt van een microscopy. Zo kunnen wetenschappers nog gemakkelijker microscopische prosessen bekijken. Een beetje zoals een videogame, maar dan eentje die levens kan redden. Zo heb je het perfecte excuus wanneer je ouders nog eens klagen dat je te veel videogames speelt.

Waarom zit er ijzer in onze cornflakes?
Heb jij het experiment al gedaan? Met een magneet kan je stukjes ijzer uit je cornflakes halen. Maar waarom zit dat er eigenlijk in?

Waarom is kernenergie onze grootste bron van elektriciteit?
Wereldwijd de grootste manier hoe wij elektriciteit opwekken is via kerncentrales. Maar kernenergie heeft ook een heel slecht imago. Denk aan de gevaren van radioactief afval, dat wordt veroorzaakt door deze centrales. Maar waarom gebruiken we het dan nog steeds?
Wat is kernenergie?