pomme

1/3 de la nourriture produite est perdu. Mais Stixfresh a trouvé une solution possible. Ils ont développé un autocollant naturel et non toxique, qui peut augmenter la durée de conservation de certains fruits. Il permet de conserver les fruits frais jusqu'à 14 jours de plus.

Comment fonctionne cet autocollant ? Tant que le fruit est encore attaché à l'arbre, il reste frais pendant longtemps. En effet, il dispose d'un approvisionnement constant en substances protectrices via l'arbre, ce qui permet de tenir les bactéries à distance. L'autocollant remplace l'arbre et garantit que le fruit reçoive à nouveau ces substances protectrices.

Lees ook…

Operateur de production pharma (Chérine)
Farma productieoperator

Chérine maakt een lavalamp en leg je uit wat de job industriële farma productieoperator inhoud!

meme
element
Helium

Helium is een kleurloos en reukloos edelgas en heeft het laagste kookpunt van alle elementen. Het is na waterstof het meest voorkomende element in het universum. Het was het eerste gas dat werd gebruikt om luchtballonnen en luchtschepen mee te vullen. Het wordt tegenwoordig ook gebruikt voor hoogteonderzoek en meteorologische ballonnen. 

artikel
Waarom wordt waterstof niet meer gebruikt om te vliegen?

Waterstof werd vroeger gebruikt als brandstofmiddel in zeppelins. Een zeppelin was een soort luchtschip gebaseerd op het principe van een luchtballon. Omdat waterstof veel lichter is dan zuurstof was dat dus de ideale stof om transportmiddelen de lucht in te krijgen. Bovendien was dat ook veel gemakkelijker te verkrijgen dan helium.

meme 8 NL
Meme Walt Disney

Ontdek ook…