artikel

Notre mode de vie a encore plus d'influence sur la nature que nous ne le pensions. Le fond de l'océan est constitué de calcite minérale, qui est formée de squelettes et de coquilles d'animaux et de coraux. Mais en raison des fortes émissions de CO2, qui atteint lui-même le fond, les océans deviennent de plus en plus acides. Tellement acide que tous ces squelettes et coquilles se dissolvent.

Ceci est clairement perceptible car le fond a une couleur blanche caractéristique, mais devient maintenant de plus en plus brun foncé. Cela peut avoir des conséquences majeures pour la vie marine telle que nous la connaissons

Lees ook…

artikel
Waarom is Astaat de zeldzaamste stof op aarde?

Astaat is zo zeldzaam dat niet bekend is hoe het eruitziet, daarnaast zouden hoeveelheden die groot genoeg zijn om met het blote oog waar te nemen meteen verdampen door de intense radioactiviteit.

Astaat komt van nature nauwelijks op aarde voor, de totale hoeveelheid in de aardkorst op enig moment bedraagt nog geen 30 gram. Astaat ontstaat heel even als vervalproduct in uranium- en thoriumertsen in sommige vervalketens. Deze isotopen vervallen echter zelf binnen enkele seconden weer tot andere elementen.

element
Boron

Boor is een zwart metalloïde. De benaming boor is afgeleid van het mineraal borax dat al sinds de oudheid wordt toegepast in de bereiding van glas. Boorzuur wordt veel gebruikt in de textielindustrie. In vuurwerk geeft toevoeging van het element een groene kleur.

element
Fluor

Het element fluor komt in monoatomische vorm niet voor in de natuur. Het komt uitsluitend voor in verbinding met andere elementen.

Ontdek ook…