plastique

Plastic is nodig in ons dagelijkse leven, maar door al jarenlang plastic flesjes, rietjes, zakjes... weg te gooien zonder veel nadenken, is onze natuur sterk vervuild. Spijtig genoeg is het ook erg moeilijk afbreekbaar. Hierdoor zwerft een groot deel van al dat plastic afval nog steeds rond op deze aarde.

Daarom zijn wetenschappers al enkele jaren bezig met onderzoek naar de eliminatie van plasticvervuiling. En dat is hen nu misschien gelukt! Franse wetenschappers hebben eindelijk een mogelijke oplossing gevonden waarbij ze een enzym, dat voortkomt uit bacteriën en schimmels, zodanig aanpassen dat het een massa van 20 kilogram plastic in tien uur tijd voor wel 90 procent kan afbreken!

Meer info over hoe dat plastic nu precies wordt afgebroken, vind je in onderstaand artikel: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/20/plastic-enzym-breekt-pet-flessen-af-a3997278

Lees ook…

cheddar
Amerikaanse vrouw wast handen per ongeluk dagenlang met heerlijke snack

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Washington heeft een hilarische verhaal op Reddit gepost. De vrouw vertelt daarin dat ze al enkele dagen haar handen goed wast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Helaas bleek haar zeep een blok rijpe cheddar te zijn.

Meme Walt Disney
coca cola fles
wat gebeurd er als je elke dag cola drinkt?

Dat cola niet bepaald geschikt is om dagelijks te nuttigen, is niks nieuws. Maar wat gebeurt er eigenlijk precies als je dagelijks een paar blikjes achterover slaat?

Ontdek ook…