adn

“Blauwe ogen, blond haar, en zonder sproetjes als dat kan!” Zo kunnen we misschien in de toekomst de zwangerschap gaan manipuleren. Al onze uiterlijke kenmerken worden bepaald door ons DNA. Wetenschappers komen elke dag meer te weten over hoe onze genetische code in elkaar zit.

Zo passen ze al enkele jaren de CRISPR technologie toe. CRISPR geeft ons de mogelijkheid om fouten in ons DNA te gaan aanpassen. Zo zijn erfelijke ziekten wellicht binnenkort verleden tijd.

Maar stel jezelf dan eens de vraag, wil je wel je eigen kind samenstellen? Laten we de natuur niet beter op zijn beloop?

Leer meer over CRISPR in onderstaand artikel:

https://radio1.be/hoe-verander-je-de-kleur-van-je-ogen

Lees ook…

artikel 14
Bacteriën in de zeebodem vormen stroomkabels

In de bodem van de zee zitten bacteriën. Die bacteriën vormen kabels die elektrisch geladen zijn. Vlaamse en Nederlandse onderzoekers hebben onderzocht hoeveel stroom die kabels bevatten en het is niet weinig!

meme
Er zijn ongeveer 350.000 chemicaliën in omloop

En van een groot deel weten we te weinig. In bijna alles wat we gebruiken worden chemicaliën verwerkt. Maar hoeveel verschillende stoffen zijn er eigenlijk? Op die hamvraag wilde een onderzoeksteam in een nieuwe studie een antwoord formuleren. De laatste keer dat dit werd onderzocht bleken er ruim 100.000 verschillende industriële chemicaliën te bestaan. Maar dat blijken er nu veel meer te zijn: zo rond de 350.000.

Wat zijn chemicaliën?

meme 14
meme

Ontdek ook…