Stikstof

element

Stikstof is een niet-metaal uit de stikstofgroep en een reukloos en kleurloos gas dat 78% van de aardatmosfeer uitmaakt. Het wordt vaak gebruikt in het maken van explosieven. Wanneer je te veel stikstof inademt kan je ervan stikken, (vandaar de naam stikstof). De stof bevindt zich in onze atmosfeer maar is in deze context absoluut ongevaarlijk dankzij de voldoende andere stoffen die ook in onze atmosfeer zitten. Een andere toepassing van vloeibare stikstof is het behandelen van wratten.

Lees ook…

artikel
Waarom wordt waterstof niet meer gebruikt om te vliegen?

Waterstof werd vroeger gebruikt als brandstofmiddel in zeppelins. Een zeppelin was een soort luchtschip gebaseerd op het principe van een luchtballon. Omdat waterstof veel lichter is dan zuurstof was dat dus de ideale stof om transportmiddelen de lucht in te krijgen. Bovendien was dat ook veel gemakkelijker te verkrijgen dan helium.

Operateur de production pharma (Chérine)
Farma productieoperator

Chérine maakt een lavalamp en leg je uit wat de job industriële farma productieoperator inhoud!

artikel
Wetenschappers hebben duurzame kerosine gemaakt

 

De brandstof dat vliegtuigen gebruiken om te kunnen vliegen is heel vervuilend. Omdat mensen de laatste jaren meer en meer het vliegtuig nemen, is dit dus niet goed voor onze planeet. Daarom zijn wetenschappers volop bezig met alternatieve brandstoffen te maken. En dat is gelukt.

element
Stikstof

Stikstof is een niet-metaal uit de stikstofgroep en een reukloos en kleurloos gas dat 78% van de aardatmosfeer uitmaakt. Het wordt vaak gebruikt in het maken van explosieven. Wanneer je te veel stikstof inademt kan je ervan stikken, (vandaar de naam stikstof).

plastique
Is er binnenkort nergens op aarde nog plastic afval te vinden?

Plastic is nodig in ons dagelijkse leven, maar door al jarenlang plastic flesjes, rietjes, zakjes... weg te gooien zonder veel nadenken, is onze natuur sterk vervuild. Spijtig genoeg is het ook erg moeilijk afbreekbaar. Hierdoor zwerft een groot deel van al dat plastic afval nog steeds rond op deze aarde.

Ontdek ook…