artikel 11

Iedereen gebruikt gemiddeld 6 tot 10 tandpastatubes per jaar. Dat zijn 114,6 miljoen tubes die per jaar in België worden weggesmeten.

Daarvoor bestaat nu een goed alternatief, tandtabletten. Je stopt er een in je mond, je kauwt er op, houd je tandenborstel even onder de kraan en vervolgens kun je je tanden poetsen. Iets om te proberen, toch?

Lees ook…

meme
cheddar
Amerikaanse vrouw wast handen per ongeluk dagenlang met heerlijke snack

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Washington heeft een hilarische verhaal op Reddit gepost. De vrouw vertelt daarin dat ze al enkele dagen haar handen goed wast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Helaas bleek haar zeep een blok rijpe cheddar te zijn.

artikel 14
Bacteriën in de zeebodem vormen stroomkabels

In de bodem van de zee zitten bacteriën. Die bacteriën vormen kabels die elektrisch geladen zijn. Vlaamse en Nederlandse onderzoekers hebben onderzocht hoeveel stroom die kabels bevatten en het is niet weinig!

Meme 10
Air jaune
Op deze planeet heeft de lucht een heel andere kleur

Wetenschappers die de ruimte in kaart brengen, hebben met behulp van telescopen en een planetenjager de atmosfeer van een verre exoplaneet onderzocht. Toen ze de planeet met de naam, WASP-79b, aan het bestuderen waren kwamen ze tot een opmerkelijke ontdekking. De lucht is er niet blauw, zoals bij ons, maar… geel.

meme

Ontdek ook…