article

Tegenwoordig zwieren we snel onze gewassen kledij en lakens in de droogkast. Maar wasgoed dat buiten aan de waslijn gedroogd is, heeft een zeer specifieke aangename geur.

Dat heet het Proust-effect. Na eventjes in de zon te hangen zorgde de ozon ervoor dat er penaal (de typische geur van kardemom), octanal (citroengeur) en nonanal (de geur van rozen) vrijkwam. Dat effect heb je niet in je droogkast!

Dus bij mooi weer, je kledij aan de waslijn hangen en je kan genieten van al die lekkere geuren. Maar niet doen als je last hebt van hooikoorts!

Lees ook…

vuurwerk
Chemie: dat geeft vonken!

Chemie: dat geeft vonken!

Ooh, zo mooi blauw... en waauw: wat een prachtige rode en gouden finale!' Of het nu voor de Belgische nationale feestdag is of voor de overgang naar het nieuwe jaar: vuurwerkliefhebbers laten zich met veel plezier verwonderen door het knallende spektakel aan de donkere hemel.

Operateur de production pharma (Chérine)
Farma productieoperator

Chérine maakt een lavalamp en leg je uit wat de job industriële farma productieoperator inhoud!

adn
Kunnen we binnenkort onze kinderen zelf samenstellen?

“Blauwe ogen, blond haar, en zonder sproetjes als dat kan!” Zo kunnen we misschien in de toekomst de zwangerschap gaan manipuleren. Al onze uiterlijke kenmerken worden bepaald door ons DNA. Wetenschappers komen elke dag meer te weten over hoe onze genetische code in elkaar zit.

Ontdek ook…