artikel

Waterstof werd vroeger gebruikt als brandstofmiddel in zeppelins. Een zeppelin was een soort luchtschip gebaseerd op het principe van een luchtballon. Omdat waterstof veel lichter is dan zuurstof was dat dus de ideale stof om transportmiddelen de lucht in te krijgen. Bovendien was dat ook veel gemakkelijker te verkrijgen dan helium.

Maar er was één groot nadeel. Waterstof is enorm ontvlambaar. Zeppelin LZ129 die werd gebruikt als lijndienst tussen verschillende landen, kwam tijdens de landing in 1937 in de problemen. 35 mensen kwamen toen om het leven. Die dag was de laatste keer dat waterstof als brandstofmiddel werd gebruikt. Ook luchtschepen werden daardoor minder populair en vliegtuigen werden meer en meer ingeschakeld.

In de video kan je zien hoe de Zeppelin toen in de problemen raake.

https://www.youtube.com/watch?v=CgWHbpMVQ1U

Lees ook…

artikel
Er is mogelijk buitenaards leven op Venus

Op Venus werd nooit gedacht dat er leven zou bestaan. De planeet heeft een gemiddelde temperatuur van 500°C en in de lucht hangen verstikkende wolken van zwavelzuur. En toch hebben wetenschappers een heel grote hoeveelheid fosfine gevonden.

meme 12
pleister
Nooit meer bloed laten trekken dankzij deze pleister

Haat je ook naalden? Je bloed laten trekken vinden velen vreselijk. Nu is daar mogelijk een oplossing voor gevonden. Een pleister! Wetenschappers hebben een klein apparaatje ontwikkeld dat via je zweet ziektes kan opsporen. Het zit verstopt in een pleister die gemakkelijk je zweet kan opvangen. Het enige dat je moet doen is een je eens goed inspannen.

Meme Walt Disney

Ontdek ook…