artikel 1&

Wetenschappers hebben de eerste planeet gevonden waarvan de kern zichtbaar is! Dat is een unieke vondst omdat ze nu echt kunnen gaan analyseren hoe de kern van een planeet in elkaar zit. Dat zijn belangrijke bevindingen omdat we zo beter zullen begrijpen hoe planeten tot stand zijn gekomen.

De planeet is een gasplaneet en bevindt zich op 730 lichtjaren van de aarde. Ondanks die planeet maar 3,4x groter is dan de onze, weegt ze 40x zo veel. Daardoor kunnen we afleiden dat de kern vooral bestaat uit ijzer, steen en water en kleine hoeveelheden waterstof en helium. Door het gebrek aan echte gassen kunnen de wetenschappers afleiden dat enkel de kern van de gasplaneet nog over blijft.

Lees ook…

vuurwerk
Chemie: dat geeft vonken!

Chemie: dat geeft vonken!

Ooh, zo mooi blauw... en waauw: wat een prachtige rode en gouden finale!' Of het nu voor de Belgische nationale feestdag is of voor de overgang naar het nieuwe jaar: vuurwerkliefhebbers laten zich met veel plezier verwonderen door het knallende spektakel aan de donkere hemel.

Operateur de production pharma (Chérine)
Farma productieoperator

Chérine maakt een lavalamp en leg je uit wat de job industriële farma productieoperator inhoud!

meme 8 NL
plastique
Is er binnenkort nergens op aarde nog plastic afval te vinden?

Plastic is nodig in ons dagelijkse leven, maar door al jarenlang plastic flesjes, rietjes, zakjes... weg te gooien zonder veel nadenken, is onze natuur sterk vervuild. Spijtig genoeg is het ook erg moeilijk afbreekbaar. Hierdoor zwerft een groot deel van al dat plastic afval nog steeds rond op deze aarde.

Ontdek ook…