artikel 1&

Wetenschappers hebben de eerste planeet gevonden waarvan de kern zichtbaar is! Dat is een unieke vondst omdat ze nu echt kunnen gaan analyseren hoe de kern van een planeet in elkaar zit. Dat zijn belangrijke bevindingen omdat we zo beter zullen begrijpen hoe planeten tot stand zijn gekomen.

De planeet is een gasplaneet en bevindt zich op 730 lichtjaren van de aarde. Ondanks die planeet maar 3,4x groter is dan de onze, weegt ze 40x zo veel. Daardoor kunnen we afleiden dat de kern vooral bestaat uit ijzer, steen en water en kleine hoeveelheden waterstof en helium. Door het gebrek aan echte gassen kunnen de wetenschappers afleiden dat enkel de kern van de gasplaneet nog over blijft.

Lees ook…

artikel
Ga naar de Biotechdag in Leuven!

Wil je meer weten over je eigen DNA? Wat de CRISPR techniek is? Hoe en waarom proefdieren gebruikt worden? Tijdens Biotech Glashelder in Leuven op zondag 20 oktober krijg je een antwoord op al je vragen. 18 biotechnologen komen je uitleggen wat hun beroep is.

meme
Women in stem
Al gehoord van "STEMinist"?

Kiezen tussen "brains" of "beauty"? Hoeft helemaal niet !

Françoise Chombar, voorzitter van het STEM-platform, denk alvast dat meisjes even geschikt voor wetenschap en techniek als jongens. En wij zijn daar zeker meer akkoord !

Ontdek ook…