chiens clonés

Het gebeurt aan de lopende band. In de VS en Zuid-Korea kan je voor slechts 45.000 euro een kloon laten maken van je hond. Zeer handig wanneer je trouwe viervoeter overleden is en je er maar geen afscheid van kan nemen.

Maar hoe werkt dat dan? Bij dieren gebeurt dat met de Dolly-techniek. Dat is een proces waarbij identieke kopieën van een cel of organisme worden gemaakt zonder dat er bevruchting aan te pas komt. De naam van die techniek verwijst naar het schaap Dolly, ’s werelds eerste gekloonde zoogdier.

Maar om een dier te klonen hebben we draagmoeders nodig. Het embryo van je gekloonde viervoeter wordt in de baarmoeder van zo een draagmoeder geplaatst. En zoals een echte zwangerschap krijg je een tijdje later de geboorte van je hond. Die honden hebben uiteraard geen inspraak of ze wel draagmoeder willen zijn en zien dus onvrijwillig af. Wat denk jij hiervan?

Lees ook…

Canadese geologen hebben een nieuw mineraal ontdekt in een Zuid-Afrikaanse diamant
Nieuw mineraal ontdekt binnenin een diamant

"De Canadese geologen haalden het korreltje uit de diamant en onderwierpen het aan een grondige scheikundige analyse. 

Het korreltje is zes keer kleiner dan een zandkorrel. 

De onderzoekers hebben het de naam goldschmidtiet gegeven, als eerbetoon aan Victor Moritz Goldschmidt."

Operateur de production pharma (Chérine)
Farma productieoperator

Chérine maakt een lavalamp en leg je uit wat de job industriële farma productieoperator inhoud!

Meme Walt Disney
adn
Kunnen we binnenkort onze kinderen zelf samenstellen?

“Blauwe ogen, blond haar, en zonder sproetjes als dat kan!” Zo kunnen we misschien in de toekomst de zwangerschap gaan manipuleren. Al onze uiterlijke kenmerken worden bepaald door ons DNA. Wetenschappers komen elke dag meer te weten over hoe onze genetische code in elkaar zit.

Ontdek ook…