Lees ook…

Je kan nu een mondmasker kopen die zichzelf schoonmaakt!
Mondmaskers zijn vandaag onmisbaar als je de straat op moet. Maar deze kunnen snel heel vies worden en daardoor kan je net sneller ziek worden! Wetenschappers hebben daarom een speciaal mondmasker ontwikkeld dat zichzelf schoonmaakt. Wanneer je het mondmasker een uurtje in de zon legt, zijn 99,9999% van alle bacteriën en virussen die erop zaten gestorven. Deze maskers zijn gemaakt door positief geladen kettingen van 2-diethylaminoethylchloride te binden met katoen. Dat mengsel verfden ze dan in een oplossing van negatief geladen fotosynthese. Het mondmasker van de toekomst!

Koeien zullen vanaf nu veel minder scheten laten dankzij zeewier!
Koeien laten heel veel scheten en deze zijn slecht voor ons milieu! Want al dat methaangas dat vrijkomt zijn extra broeikasgassen in onze atmosfeer.
En dus zochten wetenschappers hiervoor een oplosing. Gedurende vijf maanden voegden ze kleine hoeveelheden zeewier toe aan het voer dat 21 vleeskoeien kregen. Vervolgens keken ze of dat invloed had op de uitstoot van de koeien.
De resultaten bleken spectaculair te zijn!

Waarom ziet de lucht rood bij hevige bosbranden?
Momenteel woedt er een hevige bosbrand in Californië. Door de immense omvang en de grote hoeveelheid roet, ziet de lucht daar felrood. Een spectaculair zicht en prachtig om naar te kijken. Maar het is een beeld met een verwoestende betekenis en het is zeer ongezond.

Astronauten kunnen bakstenen maken uit maanstof en hun eigen urine
Materiaal van de aarde naar de ruimte krijgen is heel duur. Dus als we een kolonie op de maan willen bouwen zullen we creatief moeten zijn. Daarom hebben wetenschappers een manier bedacht om bakstenen te maken met je eigen urine en maanstof.

Stikstof
Stikstof is een niet-metaal uit de stikstofgroep en een reukloos en kleurloos gas dat 78% van de aardatmosfeer uitmaakt. Het wordt vaak gebruikt in het maken van explosieven. Wanneer je te veel stikstof inademt kan je ervan stikken, (vandaar de naam stikstof).

Op deze planeet heeft de lucht een heel andere kleur
Wetenschappers die de ruimte in kaart brengen, hebben met behulp van telescopen en een planetenjager de atmosfeer van een verre exoplaneet onderzocht. Toen ze de planeet met de naam, WASP-79b, aan het bestuderen waren kwamen ze tot een opmerkelijke ontdekking. De lucht is er niet blauw, zoals bij ons, maar… geel.