« De laborant kwaliteitscontrol ziet erop toe dat de producten die gebruikt worden tijdens de fabricatie voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen. »

Als laborante kwaliteitscontrole spitst jouw job zich toe op de controle van de kwaliteit van de producten die je bedrijf maakt: van de elders gemaakte grondstoffen, soms over één of meerdere tussenstadia, tot de eindproducten.

Je werkt in een kwaliteitslaboratorium onafhankelijk van het O&O-team, maar soms zal het O&O-labo jouw medewerking wel vragen zodat je bijdraagt tot de ontwikkeling van nieuwe of vernieuwde producten of productietechnieken.

Het grootste gedeelte van je opdracht bestaat evenwel uit het telkens uitvoeren van gestandaardiseerde testen op de grondstoffen, halffabricaten en afgewerkte producten. Je zin voor initiatief kun je uitleven in het uitwerken van voorstellen voor het verbeteren van de testprocessen waarvoor je verantwoordelijk bent.

Soms werk je als kwaliteitslaborant in een ploegenstelsel. Zorg voor veiligheid en milieu zijn een integraal deel van je opdracht.

Laborant kwaliteitscontrol

Welke studies

  • Ecotechnologie

Qualités

  • Nauwkeurigheid
  • Gevoel voor verantwoordelijkheid
  • Logica
  • Organisatie
  • Zelfstandigheid

Ontdek ook…

Run engineer / Maintenance engineer
Process en productie kwalificatie en validatie engineer
Vorser O&O
Productieoperator biofarma
Bouwtoezichter
VKHM-verantwoordelijke
Laborant
Machineregelaar kunststofverwerking
Communicatieverantwoordelijke
Regulatory affairs verantwoordelijke
Milieu-ingenieur
Preventieadviseur