artikel

Des perturbateurs hormonaux sont des produits chimiques qui peuvent perturber le fonctionnement des hormones dans notre corps. Il s'agit souvent de substances présentes dans les ustensiles de tous les jours tels que les emballages alimentaires, les jouets, les produits d'entretien et les vêtements. Ils entrent en contact avec notre peau, nous les respirons et nous les obtenons à travers notre nourriture.

En petites quantités, les perturbateurs hormonaux ne peuvent pas faire autant de mal. Mais si tu veux être sûr, il est préférable d'acheter des produits biologiques. Un conseil supplémentaire est de vérifier qu'il n'y a pas de parabènes dans tes produits de soin. Si tu ne voix pas cela, c'est sûr.

Lees ook…

artikel
Nieuwe virtual reality software zorgt ervoor dat wetenschappers in cellen kunnen wandelen

We kennen virtual reality vooral als een leuke manier om spelletjes te spelen. Maar het kan voor veel andere doeleinden gebruikt worden. Zo hebben wetenschappers van de Cambridge universiteit een software ontwikkeld die super hoge resolutie beelden maakt van een microscopy. Zo kunnen wetenschappers nog gemakkelijker microscopische prosessen bekijken. Een beetje zoals een videogame, maar dan eentje die levens kan redden. Zo heb je het perfecte excuus wanneer je ouders nog eens klagen dat je te veel videogames speelt.

vuurwerk
Chemie: dat geeft vonken!

Chemie: dat geeft vonken!

Ooh, zo mooi blauw... en waauw: wat een prachtige rode en gouden finale!' Of het nu voor de Belgische nationale feestdag is of voor de overgang naar het nieuwe jaar: vuurwerkliefhebbers laten zich met veel plezier verwonderen door het knallende spektakel aan de donkere hemel.

meme 14
meme
meme
meme 8 NL
artikel
Een nieuw alternatief voor pesticiden!

De universiteit van Idaho heeft een biologisch gewassenbeschermingsmiddel ontwikkelt. Deze is gemaakt op basis van mosterd en is onschadelijk van de natuur terwijl het de gewassen beschermt. Het is vooral gespecialiseerd in het remmen van kiemen in aardappelen. Het voorgaande product dat daarvoor zorgde is sinds 8 oktober 2020 verboden. Dus deze uitvinding komt als een geschenk uit de hemel.

chiens clonés
zou jij je huisdier laten klonen?

Het gebeurt aan de lopende band. In de VS en Zuid-Korea kan je voor slechts 45.000 euro een kloon laten maken van je hond. Zeer handig wanneer je trouwe viervoeter overleden is en je er maar geen afscheid van kan nemen.

Ontdek ook…