L'hydrogène était utilisé comme carburant dans les dirigeables. Un zeppelin était une sorte de dirigeable basé sur le principe d'un ballon à air chaud. Parce que l'hydrogène est beaucoup plus léger que l'oxygène, c'était donc la substance idéale pour amener les moyens de transport dans l'air. De plus, il était également beaucoup plus facile à obtenir que l'hélium.

Mais il y avait un inconvénient majeur. L'hydrogène est extrêmement inflammable. Zeppelin LZ129, qui était utilisé comme service régulier entre différents pays, a rencontré des problèmes lors du débarquement en 1937. 35 personnes ont ensuite été tuées. Ce jour-là, c'était la dernière fois que l'hydrogène était utilisé comme carburant. En conséquence, les zeppelins sont également devenus moins populaires et les avions ont été de plus en plus utilisés.

Dans la vidéo, vous pouvez voir comment le Zeppelin a eu des problèmes à l'époque.

Lees ook…

artikel
Hoe sperma "herinneringen" doorgeeft aan de nakomelingen

Canadese onderzoekers hebben een mechanisme ontdekt dat los staat van het DNA en dat informatie over de levensomstandigheden van de vader doorgeeft aan de nakomelingen via het sperma. De onderzoekers hopen dat hun ontdekking zal leiden tot nieuwe manieren waarop we het doorgeven en voorkomen van ziekten kunnen bestuderen.

meme 15
coca cola fles
wat gebeurd er als je elke dag cola drinkt?

Dat cola niet bepaald geschikt is om dagelijks te nuttigen, is niks nieuws. Maar wat gebeurt er eigenlijk precies als je dagelijks een paar blikjes achterover slaat?

artikel
Lijm is de oplossing om ijsberen te kunnen opsporen

Wetenschappers zoeken al jaren een manier om ijsberen beter op te sporen. Dit is nodig om te bestuderen hoe deze dieren leven en welke impact het klimaat op hun heeft. Het probleem is dat deze beren in erg moeilijke klimaten overleven. Ze klimmen op ijsbergen en zwemmen soms diep onder water. Dat maakt het heel moeilijk om de tracker op hen te bevestigen, en vooral ervoor te zorgen dat hij er niet onmiddellijk af valt.

cheddar
Amerikaanse vrouw wast handen per ongeluk dagenlang met heerlijke snack

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Washington heeft een hilarische verhaal op Reddit gepost. De vrouw vertelt daarin dat ze al enkele dagen haar handen goed wast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Helaas bleek haar zeep een blok rijpe cheddar te zijn.

artikel
Wetenschappers hebben de kleinste boot ooit gemaakt

Onderzoekers van de universiteit van Leiden hebben een boot gebouwd. Maar niet zomaar eentje: een minuscuul klein exemplaar. Het bootje is zo uniek, dat hij zelfs het allerkleinste 3D-geprinte schip ter wereld is. We kunnen er dus niet mee de oceaan op. Maar het bootje kan ons wel veel nieuwe inzichten verschaffen over zogenaamde ‘microzwemmers’.

Ontdek ook…