artikel

As-tu déjà fait l'expérience? Avec un aimant, tu peux retirer des morceaux de fer de vos cornflakes. Mais pourquoi est-ce vraiment dedans?

Notre corps ne fabrique pas de fer seul. Pourtant, nous en avons besoin pour fonctionner correctement. Avec une carence en fer, ton corps peut produire moins d'hémoglobine dans les globules rouges. Les symptômes d'une carence en fer sont la fatigue, une faiblesse musculaire, des étourdissements et un visage pâle.

Heureusement, notre alimentation contient du fer. Le fer se trouve dans la viande, le poisson, les noix, les graines, les légumineuses et aussi dans les produits céréaliers, comme les cornflakes! Alors n'aies pas peur de ce petit morceau de fer dans ton petit-déjeuner, car c'est tout simplement très bon pour toi!

Lees ook…

artikel
Waarom wordt waterstof niet meer gebruikt om te vliegen?

Waterstof werd vroeger gebruikt als brandstofmiddel in zeppelins. Een zeppelin was een soort luchtschip gebaseerd op het principe van een luchtballon. Omdat waterstof veel lichter is dan zuurstof was dat dus de ideale stof om transportmiddelen de lucht in te krijgen. Bovendien was dat ook veel gemakkelijker te verkrijgen dan helium.

artikel
Een nieuwe wetenschappelijke doorbraak waardoor je biologisch verjongt!

Iedereen wordt ouder, dat is zo bepaald door de natuur. Je wordt geboren als baby en zal waarschijnlijk metgrijze haren en rimpels sterven. Maar wetenschappers hebben mogelijk een manier gevonden om dit proces tegen te gaan! Ze hebben ontdekt dat wanneer ze mensen in een onder druk gezette zuurstofkamer zetten, hun cellen terug jong worden.

Hoe werkt dat dan?

element
Neon

Het edelgas neon is bijzonder inert, het is waarschijnlijk het minst reactief van alle elementen. Er zijn weinig toepassingen voor neon. Het is wel heel bekend als het gas waarmee je warm rood licht kunt maken in gasontladingslampen. Neon komt voor in de aardse atmosfeer en is het op vier na meest voorkomende element van het heelal.

artikel
Wetenschappers hebben mogelijk ontdekt hoe het eerste leven op aarde is ontstaan

Wetenschappers hebben een chemische reactie ontdekt uit een mengeling van DNA en RNA. De bouwstenen waaruit elk leven wezen is ontstaan. Ze konden aantonen dat een eenvoudige verbinding, diamidofosfaat (DAP), kleine bouwsteentjes van DNA chemisch aan elkaar kan hebben gekoppeld tot strengen van oer-DNA.

Deze ontdekking is een belangrijke stap naar de ontwikkeling van een gedetailleerd chemisch model voor hoe de eerste levensvormen ontstaan zijn op aarde!

Ontdek ook…