artikel

Les vaches pètent beaucoup et c‘est mauvais pour notre environnement parce que tout ce gaz méthane qui est libéré est un supplément de gaz à effet de serre dans notre atmosphère.

Les scientifiques ont donc cherché une solution à cela. Pendant cinq mois, ils ont ajouté de petites quantités d'algues à l'alimentation donnée à 21 vaches d’élevage. Ils ont ensuite examiné si cela avait un effet sur les émissions des vaches.

Les résultats se sont avérés spectaculaires!

En ajoutant seulement 80 grammes d'algues à la nourriture chaque jour, les vaches ont produit 82% de méthane en moins. De plus, le changement de régime alimentaire semble n'avoir aucun impact sur le poids des vaches; les bovins nourris avec un peu d'algues chaque jour prenaient du poids aussi rapidement que les vaches mangeant des aliments «classiques» pour le bétail.

Lees ook…

element
Lithium

Lithium is een medicijn om acute manie en depressies te verhelpen en toekomstige manieën en depressies te voorkomen. Het is het lichtste metaal. In pure vorm is het een zacht glimmend grijs (zilverkleurig) materiaal dat aan de lucht snel oxideert

cheddar
Amerikaanse vrouw wast handen per ongeluk dagenlang met heerlijke snack

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Washington heeft een hilarische verhaal op Reddit gepost. De vrouw vertelt daarin dat ze al enkele dagen haar handen goed wast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Helaas bleek haar zeep een blok rijpe cheddar te zijn.

artikel
Wetenschappers hebben de kleinste boot ooit gemaakt

Onderzoekers van de universiteit van Leiden hebben een boot gebouwd. Maar niet zomaar eentje: een minuscuul klein exemplaar. Het bootje is zo uniek, dat hij zelfs het allerkleinste 3D-geprinte schip ter wereld is. We kunnen er dus niet mee de oceaan op. Maar het bootje kan ons wel veel nieuwe inzichten verschaffen over zogenaamde ‘microzwemmers’.

element
Berylium

Beryllium is een donkergrijs aardalkalimetaal. Het is een goed materiaal om röntgenvensters van te maken omdat deze straling gezien de lage massadichtheid van beryllium niet sterk wordt geabsorbeerd en het metaal aan de andere kant sterk genoeg is om een vacuümsysteem te kunnen afsluiten.

stamcel
Wetenschappers creëren een nieuwe vorm van leven

Kleine klompjes cellen die zich kunnen voortbewegen, samenwerken en zichzelf herstellen als ze beschadigd zijn. Xenobots heten ze. Een nieuwe vorm van leven, ontworpen door een computer en gebouwd uit kikkercellen.

element
Natrium

Natrium is een zilverkleurig alkalimetaal. Natrium is al lange tijd bekend in allerlei verbindingen. Tijdens de Middeleeuwen werden natriumhoudende verbindingen gebruikt als middel tegen hoofdpijn. Ook is het 1 van de grootste bestanddelen van natriumchloride (keukenzout).

Ontdek ook…