artikel

Les voitures volantes, on en rêve tous. Mais sais-tu qu'elles existent déjà? La société britannique Airspeeder a lancé une voiture volante. Tu ne peux pas encore l'acheter. Ils veulent d'abord utiliser les voitures comme véhicule pour les compétitions de course.

Comment fonctionnent-elles?

La voiture fonctionne de la même manière qu'un drone. Avec quatre hélices sur les côtés, la voiture peut voler jusqu'à 120 km / h. Parce que l'hélice se déplace dans l'air, une différence de pression est créée sur les deux côtés de la pale, tout comme avec une aile, ce qui crée une force vers l'avant sur la pale.

Lees ook…

meme
artikel
Wetenschappers hebben mogelijk ontdekt hoe het eerste leven op aarde is ontstaan

Wetenschappers hebben een chemische reactie ontdekt uit een mengeling van DNA en RNA. De bouwstenen waaruit elk leven wezen is ontstaan. Ze konden aantonen dat een eenvoudige verbinding, diamidofosfaat (DAP), kleine bouwsteentjes van DNA chemisch aan elkaar kan hebben gekoppeld tot strengen van oer-DNA.

Deze ontdekking is een belangrijke stap naar de ontwikkeling van een gedetailleerd chemisch model voor hoe de eerste levensvormen ontstaan zijn op aarde!

element
Berylium

Beryllium is een donkergrijs aardalkalimetaal. Het is een goed materiaal om röntgenvensters van te maken omdat deze straling gezien de lage massadichtheid van beryllium niet sterk wordt geabsorbeerd en het metaal aan de andere kant sterk genoeg is om een vacuümsysteem te kunnen afsluiten.

artikel
Waarom wordt waterstof niet meer gebruikt om te vliegen?

Waterstof werd vroeger gebruikt als brandstofmiddel in zeppelins. Een zeppelin was een soort luchtschip gebaseerd op het principe van een luchtballon. Omdat waterstof veel lichter is dan zuurstof was dat dus de ideale stof om transportmiddelen de lucht in te krijgen. Bovendien was dat ook veel gemakkelijker te verkrijgen dan helium.

artikel
Wetenschappers hebben duurzame kerosine gemaakt

 

De brandstof dat vliegtuigen gebruiken om te kunnen vliegen is heel vervuilend. Omdat mensen de laatste jaren meer en meer het vliegtuig nemen, is dit dus niet goed voor onze planeet. Daarom zijn wetenschappers volop bezig met alternatieve brandstoffen te maken. En dat is gelukt.

Ontdek ook…