artikel

Les voitures volantes, on en rêve tous. Mais sais-tu qu'elles existent déjà? La société britannique Airspeeder a lancé une voiture volante. Tu ne peux pas encore l'acheter. Ils veulent d'abord utiliser les voitures comme véhicule pour les compétitions de course.

Comment fonctionnent-elles?

La voiture fonctionne de la même manière qu'un drone. Avec quatre hélices sur les côtés, la voiture peut voler jusqu'à 120 km / h. Parce que l'hélice se déplace dans l'air, une différence de pression est créée sur les deux côtés de la pale, tout comme avec une aile, ce qui crée une force vers l'avant sur la pale.

Lees ook…

vuurwerk
Chemie: dat geeft vonken!

Chemie: dat geeft vonken!

Ooh, zo mooi blauw... en waauw: wat een prachtige rode en gouden finale!' Of het nu voor de Belgische nationale feestdag is of voor de overgang naar het nieuwe jaar: vuurwerkliefhebbers laten zich met veel plezier verwonderen door het knallende spektakel aan de donkere hemel.

element
Helium

Helium is een kleurloos en reukloos edelgas en heeft het laagste kookpunt van alle elementen. Het is na waterstof het meest voorkomende element in het universum. Het was het eerste gas dat werd gebruikt om luchtballonnen en luchtschepen mee te vullen. Het wordt tegenwoordig ook gebruikt voor hoogteonderzoek en meteorologische ballonnen. 

Meme 10
artikel
Waarom ziet de lucht rood bij hevige bosbranden?

Momenteel woedt er een hevige bosbrand in Californië. Door de immense omvang en de grote hoeveelheid roet, ziet de lucht daar felrood. Een spectaculair zicht en prachtig om naar te kijken. Maar het is een beeld met een verwoestende betekenis en het is zeer ongezond.

SpacEx
Hoe krijgen we een raket de ruimte in?

Onlangs waren we getuige van de eerste commerciële bemande raketlancering. SpaceX van Elon Musk schreef daarmee geschiedenis. Bij een lancering komt heel wat wetenschap aan te pas, dus ook chemische reacties.

meme 11

Ontdek ook…