adn

"Des yeux bleus, des cheveux blonds et pas de taches de rousseur si possible!" Et comme ça, nous pourrons peut-être manipuler la grossesse dans le future. Presque toutes nos caractéristiques extérieures sont déterminées par notre ADN. Chaque jour, les scientifiques en apprennent plus sur notre code génétique

Ils utilisent la technologie CRISPR depuis plusieurs années. Le CRISPR nous donne la possibilité de modifier les erreurs dans notre ADN. Les maladies héréditaires pourraient bientôt appartenir au passé.

Mais alors, demande-toi : voulez-vous composer votre enfant? Ne serait-il pas mieux de laisser la nature faire son travail?

Lire plus sur CRISPR dans l'article ci-dessous :

https://www.huffingtonpost.fr/entry/le-word-de-ladn-qui-pourrait-corriger-89-des-maladies-genetiques_fr_5dadb120e4b0422422c8930e

Lees ook…

Operateur de production pharma (Chérine)
Farma productieoperator

Chérine maakt een lavalamp en leg je uit wat de job industriële farma productieoperator inhoud!

virus
"Pano" en de race tegen de klok in ziekenhuizen en labs: "Niet bang om coronavirus op te lopen, wel om uit te vallen"

Niets is nog wat het was sinds vorige week, toen premier Sophie Wilmès (MR) de coronamaatregelen afkondigde. Het land gaat door zijn zwaarste crisis – zeggen sommigen – sinds de Tweede Wereldoorlog. Nu het land, en de wereld, een ongezien gevecht leveren tegen een ongrijpbaar virus, dook het Eén-programma "Pano" achter de schermen van die strijd. In ziekenhuizen. Maar ook in een Leuvens laboratorium, waar met man en macht gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een vaccin tegen het virus. 

plastique
Is er binnenkort nergens op aarde nog plastic afval te vinden?

Plastic is nodig in ons dagelijkse leven, maar door al jarenlang plastic flesjes, rietjes, zakjes... weg te gooien zonder veel nadenken, is onze natuur sterk vervuild. Spijtig genoeg is het ook erg moeilijk afbreekbaar. Hierdoor zwerft een groot deel van al dat plastic afval nog steeds rond op deze aarde.

coca cola fles
wat gebeurd er als je elke dag cola drinkt?

Dat cola niet bepaald geschikt is om dagelijks te nuttigen, is niks nieuws. Maar wat gebeurt er eigenlijk precies als je dagelijks een paar blikjes achterover slaat?

Air jaune
Op deze planeet heeft de lucht een heel andere kleur

Wetenschappers die de ruimte in kaart brengen, hebben met behulp van telescopen en een planetenjager de atmosfeer van een verre exoplaneet onderzocht. Toen ze de planeet met de naam, WASP-79b, aan het bestuderen waren kwamen ze tot een opmerkelijke ontdekking. De lucht is er niet blauw, zoals bij ons, maar… geel.

Ontdek ook…